Едукација #ЕУ ЗА ТЕБЕ #ПРИПРЕМИ СЕ ЗА УЧЕШЋЕ, 3-6.јул 2020.

Друштво економиста Ниша позива заинтересоване учеснике да се пријаве за едукацију о процесу приступања Србије Европској унији и улози организација цивилног друштва у процесу преговора о приступању.

Позив је упућен представницима организација цивилног друштва које се баве економском политиком и заштитом потрошача, исказују интерес за учешћем у процесу преговора о приступању Србије Европској унији, професионалним и омладинским удружењима, као и заинтересованим новинарима из локалних и националних медија, који имају своја представништва у Нишавском управном округу и представницима релевантних градских и регионалних државних институција у области привреде.

У фокусу едукације су тзв. економска преговарачка поглавља (Поглавље 1 – Слободно кретање робе; Поглавље 8 – Политика конкуренције; Поглавље 20 – Предузетништво и индустријска политика; Поглавље 28 – Заштита потрошача, Поглавље 29 – Царинска унија.)

Радионице ће се одржати онлајн посредством „Zoom meeting“ платформе, с обзиром на ситуацију изазвану епидемијом вируса Covid-19.

Трећа едукативна радионица (ПРЕГОВАРАЧКА ПОГЛАВЉА 1, 8 и 20)(ПОГЛАВЉЕ 1: СЛОБОДНО КРЕТАЊЕ РОБА; ПОГЛАВЉЕ 8: ПОЛИТИКА КОНКУРЕНЦИЈЕ; ПОГЛАВЉЕ 20: ПРЕДУЗЕТНИШТВО И ИНДУСТРИЈСКА ПОЛИТИКА) планирана је за петак 3.јул 2020. у термину 14:00-15:30.

Четврта едукативна радионица (ПРЕГОВАРАЧКА ПОГЛАВЉА 28 и 29) (ПОГЛАВЉЕ 28: ЗАШТИТА ПОТРОШАЧА И ЗДРАВЉА; ПОГЛАВЉЕ 29: ЦАРИНСКА УНИЈА) планирана је за суботу 4.јул 2020. у термину 12:00-13:30.

Пета едукативна радионица (ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА У ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА СРБИЈЕ ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ и НАЦИОНАЛНИ КОНВЕНТ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ) планирана је за понедељак 6.јул 2020. у термину 16:00-17:30.

 

Предавачи: проф. др Бобан Стојановић, др Иван Ђекић, др Владан Вучић.

 

Линк за регистрацију

https://euinfo.civicatalyst.org/pristupanje_eu

 

Учешће у едукацији је без финансијских обавеза и финансира се из средстава пројекта „Оснаживање организација цивилног друштва за активно учешће у преговорима о приступању Србије Европској унији у области економске политике”.

Пројекат „Оснаживање организација цивилног друштва за активно учешће у преговорима о приступању Србије Европској унији у области економске политике”  реализује Друштво економиста Ниша у периоду од 18.11.2019. до 18.7.2020. године.

Спровођење Пројекта представља део шеме додељивања финансијских средстава у оквиру пројекта “Припреми се за учешће – Јачање капацитета организација цивилног друштва за активно учешће у преговорима о приступању ЕУ кроз одабране радне групе Националног конвента о ЕУ” (Припреми се за учешће), који финансира Делегација Европске уније у Србији.

Пројекат Припреми се за учешће имплементира Центар за европске политике – ЦЕП, у својству водећег партнера на пројекту, са партнерским организацијама: Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) и Центар савремене политике (ЦСП).