Одржано је „Нишко саветовање економиста 2017“ и „Друго нишко саветовање младих економиста“

У организацији Савеза економиста Србије и Друштва економиста Ниша одржано је “Нишко саветовање економиста” 17. октобра 2017. године у Официрском дому у Нишу.

Овогодишње “Нишко саветовање економиста” je одржано o оквиру “Форума напредних трехнологија 2017” док је у оквиру Саветовања одржано и “Нишко саветовање младих економиста”.
 

Напредне технологије у функцији економског развоја

 

У фокусу овогодишњег “Нишко саветовање економиста” је била тема “Напредне технологије у функцији економског раста” док је тема у фокусу „Нишког саветовања младих економиста Србије” била “Нове технологије и трансфер знања”.

Покровитељ “Нишког саветовања економиста” и ове године је Град Ниш.

У оквиру овогодишњег Саветовања одржана су и два панела чије су теме биле уско повезане са напредним технологијама. Темa првог панела је „Трансфер нових технологија кроз инвестиције“, док је тема другог панела била „Домаћи инвеститори, људски ресурси и напредне технологије“.

Погледајте фотографије у наставку.

 

Председник ДЕН-a професор Бобан Стојановић одржао је уводну реч, а након тога говорио је председник Савеза економиста Србије Александар Влаховић.

 

Овогодишње Нишко саветовање економиста је емитовано уживо путем видео стреаминг-а тако да дешавања са овог догађаја и оба панела можете погледати у видео секцији на офисијалној фацебоок страници Форума напредних технологија.

 

Друго нишко саветовање младих економиста

 

Друго нишко саветовање младих економиста, које је у фокусу имало Нове технологије и трансфер знања, одржано је 17.10.2017. у Старт уп центру на Електронском факултету.

Током Саветовања је презентовано шест реферата који су кроз микро и макро перспективу покушали да сагледају улогу индустријске револуције 4.0. у економском окружењу. Саветовање је било одлична прилика за размену знања и презентовање трендова у примени информационо-комуникационих технологија у економији.

Друштво економиста Ниша, као организатор скупа, велику захвалност дугује: Старт уп центру, Општини Медијана-Град Ниш, учесницима-младим економистима и свима који су допринели успешној реализацији овогодишњег Саветовања.
 

 

Програм и најаву овогодишњег скупа погледајте на страни Нишко саветовање економиста 2017