Продужен рок за учешће у наградном конкурсу за новинаре, Учешће у едукацији 26-27.6.2020.

Друштво економиста Ниша позива све заинтересоване новинаре који раде у медијима у Нишавском управном округу да напишу чланак, есеј или припреме ТВ прилог/емисију на тему Економски аспекти приступања Србије Европској унији и учешће цивилног друштва у процесу преговора о приступању. Пријављени чланак, есеј или прилог мора бити повезан за одабраним економским преговарачким поглављима (Поглавље 1: слободно кретање робе, Поглавље 8: политика конкуренције, Поглавље 20: предузетништво и индустријска политика, Поглавље 28: заштита потрошача и заштита здравља и Поглавље 29: царинска унија) и мора бити објављен у неком од штампаних или електронских медија.

На конкурсу ће се примати само текстови и прилози који су објављени у периоду од 12.2-10.7.2020. године. Дужина текста или трајање прилога није лимитирана.

Након селекције пријављених чланака, најбољи текст биће награђен новчаном наградом од 300 евра у динарској противвредности.

Заинтересовани новинари своје објављене чланке, есеје или прилоге морају послати на адресе: dr.boban.stojanovic@gmail.com и info@den.org.rs. Потребни подаци за пријаву: чланак, есеј или прилог са линком до адресе где је објављен или подацима о штампаном извору, име и презиме, контакт телефон, е-маил и назив медија.

Наградни конкурс за новинаре траје од 12.2.2020. до 10.7.2020. године.

Више информација о пројекту можете наћи на сајту Друштва економиста Ниша http://den.org.rs/

Пројекат „Оснаживање организација цивилног друштва за активно учешће у преговорима о приступању Србије Европској унији у области економске политике” реализује Друштво економиста Ниша у периоду од 18.11.2019. до 18.7.2020. године. Спровођење Пројекта представља део шеме додељивања финансијских средстава у оквиру пројекта “Припреми се за учешће – Јачање капацитета организација цивилног друштва за активно учешће у преговорима о приступању ЕУ кроз одабране радне групе Националног конвента о ЕУ” (Припреми се за учешће), који финансира Делегација Европске уније у Србији. Пројекат Припреми се за учешће имплементира Центар за европске политике – ЦЕП, у својству водећег партнера на пројекту, са партнерским организацијама: Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) и Центар савремене политике (ЦСП).