Пријава за учешће у едукацији „ЕУ за ТЕБЕ“ Припреми се за учешће

Поштовани,

Друштво економиста Ниша позива заинтересоване учеснике да се пријаве за едукацију о процесу приступања Србије Европској унији и улози организација цивилног друштва у процесу преговора о приступању. Позив је упућен представницима организација цивилног друштва које се баве економском политиком и заштитом потрошача, исказују интерес за учешћем у процесу преговора о приступању Србије Европској унији, професионалним и омладинским удружењима, као и заинтересованим новинарима из локалних и националних медија, који имају своја представништва у Нишавском управном округу и представницима релевантних градских и регионалних државних институција у области привреде. У фокусу едукације су тзв. економска преговарачка поглавља (Поглавље 1 – Слободно кретање робе; Поглавље 8 – Политика конкуренције; Поглавље 20 – Предузетништво и индустријска политика; Поглавље 28 – Заштита потрошача.)

Радионице ће се одржати онлајн посредством „Zoom meeting“ платформе, с обзиром на ситуацију изазвану епидемијом вируса Covid-19.

Прва едукативна радионица (УВОД У ПРОЦЕС ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ) биће одржана у петак 26.јуна 2020. у термину од 14:00 до 15:30.

Друга едукативна радионица (ПРОЦЕС ПРИСТУПАЊА СРБИЈЕ ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ) биће одржана у суботу 27.јуна 2020. у термину од 12:00 до 13:30.

Предавачи: проф. др Бобан Стојановић, др Иван Ђекић, др Владан Вучић.

 

Линк за регистрацију
https://euinfo.civicatalyst.org/pristupanje_eu

 

Учешће у едукацији је без финансијских обавеза и финансира се из средстава пројекта „Оснаживање организација цивилног друштва за активно учешће у преговорима о приступању Србије Европској унији у области економске политике”.

Пројекат „Оснаживање организација цивилног друштва за активно учешће у преговорима о приступању Србије Европској унији у области економске политике” реализује Друштво економиста Ниша у периоду од 18.11.2019. до 18.7.2020. године. Спровођење Пројекта представља део шеме додељивања финансијских средстава у оквиру пројекта “Припреми се за учешће – Јачање капацитета организација цивилног друштва за активно учешће у преговорима о приступању ЕУ кроз одабране радне групе Националног конвента о ЕУ” (Припреми се за учешће), који финансира Делегација Европске уније у Србији. Пројекат Припреми се за учешће имплементира Центар за европске политике – ЦЕП, у својству водећег партнера на пројекту, са партнерским организацијама: Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) и Центар савремене политике (ЦEП).

 

Преузмите:  Пријава за учешће у едукацији „ЕУ за ТЕБЕ“ Припреми се за учешће (.pdf)